AE.Icària

AE.Icària

Les Gavarres (23.11.08)


GR-92-1 COLL DE LA GANGA (Carretera GI-660 Calonge-La Bisbal)- SANT CEBRIÀ DELS ALLS-PUIG D’ARQUES-ROMANYÀ DE LA SELVA. 14,755 Km. Desnivells: 307 m de pujada i 187 m de baixada.

Les Gavarres és un massís de muntanyes que juntament amb el massís de Begur representen l'extrem més septrentional de la Serrada Litoral.

Té una forma d'arc que s'estén per les comarques del Baix Empordà i el Gironès. És un massis antic de formes arrodonides que en Josep Pla va definir el seu dia com a elefantíaques.

El bosc més important és l'alzinar, i també és destacable en certes àrees de solana la sureda, que és explotada per l'home per a la indústria del suro.

St.Cebrià dels Alls: l'església, del romànic tardà i actualment fora del culte, va ser cedida el 2002 per un particular que l'havia adquirit deu anys abans.

Cova d'en Daina: dolmen de granit de grans dimensions construït entre el 2700 aC i el 2200 aC al raval del poble de Romanyà de la Selva.

Romanyà de la Selva: entitat de població del municipi de Santa Cristina d'Aro. Se situa al cor de la serralada de les Gavarres marítimes, a 325 m sobre el nivell del mar i a uns 6 km de Platja d'Aro, a la Costa Brava centre. L'any 1972 l'escriptora Mercè Rodoreda s'instal·là en un dels nous xalets de la urbanització adjacent al nucli de Romanyà, després de retornar de l'exili.

enllaços