AE.Icària

AE.Icària

Camprodon

CAMPRODON -Santuari del Remei – (circular) 27-11-2010
En arribar a Camprodon ens diuen que la temperatura a aquella hora es de -4º, sort que anem tard sinó potser ens gelem.
Tot seguit comencem a pujar la muntanya de Sant Antoni pel camí que s’indica per anar a l’Ermita d’ aquest mateix nom però que nosaltres no hi arribarem. De moment com que és la vessant obaga el terra es completament dur, tot es gelat. Guants, gorres, anoracs, tot és poc però a la mitja hora de pujar entre boscos ja comencen a sobrar els primers atuells.
Ja bastant amunt trobem el pal indicador de “ Remei”, així doncs deixem el camí que portàvem i girem a l’ esquerra.
No n’ estem gaire segurs que sigui el correcte perquè la pujada primer i una baixada bastant pronunciada no estava indicat a l’itinerari però seguim. La ruta es circular entre boscos de faig i boix ara ja gairebé sense fulles, després de passar el torrent del Tutuluru ens trobem a l’ altra vessant i la vista és preciosa.
Ens acompanya un dia d’ aquells tant transparents, cel blau, pocs núvols i gens d’aire. Al fons el Pirineu tot nevat, fem fotos al Canigó. Serpentejant arribem al coll d’en Sivilla i a partir d’ aquí anem baixant fins arribar als prats on pasturen vaques i una mica mes enllà enmig de prats el Santuari del Remei.
Majestuosa construcció del segle XIX, coronada amb dues torres de campanar. No la podem visitar perquè és tancada. Sembla que encara s’ hi fan romeries però el seu entorn està bastant deixat. Unes runes adossades al santuari, la font on vam dinar no raja i unes taules que s’ intueix que eren fetes amb rodes de molí només en resta la base.
A partir del Santuari seguim per una pista forestal. En un moment donat aquesta pista passa per sota una canal que deu portar l’ aigua de Camprodon a Ripoll i quina es la nostra sorpresa en trobar-nos sota un pont ple de caramells de l’ aigua que goteja de la canal. Troncs i herbes tots recoberts de gel fan les delícies dels fotògrafs.
Una mica més i ja som a Camprodon on com sempre anem prendre el cafè i en aquest cas un tallat ben calent.
Veure fotos sortida.